Bada bastu på rätt sätt

Kan man bada bastu på fel sätt? Nja, alla sätt är väl bra, utom de dåliga som man säger, men det finns en bra rutin att ha då man ska bada bastu. Om du inte har en bastu än, se till att skaffa det. Det finns bra bastu i Västerås. Före du badar bastu är det bra att duscha och tvätta av dig. Sedan inne i bastun ha med en handduk att sitta på. Sen, tänk på att bara basta så länge som du tycker det själv är skönt. Tvinga dig inte att sitta kvar bara för att. Du kan med fördel kyla av dig ibland. Det genom att åter igen ta en dusch eller om du har en sjö utanför, hoppa i den!

Bastu ger dig avkoppling

En stor fördel med att bada bastu är att det dig en bra avkoppling samt att värmen stimulerar blodomloppet på bra sätt. Det gör gott om du har muskler som värker eller om du känner dig stressad. Det är inte fel att göra bastubadandet till en god vana och gör det regelbundet.

Se även till att alltid hålla din bastu ren! Du bör vädra ut både före och efter du använt den. Tänk även på att basta tidigast en timme efter du ätit samt undvik att inta alkohol i samband med att du bastar. Basta inte mer än två gånger per vecka för annars riskerar du att torka ut huden.

12 May 2021