Koppla av med massage

Något som fler borde göra, det är att gå och få massage. Det är ett bra sätt att koppla av på samt att det även kan göra under för en sliten och trött kropp. Idag finns det många varianter av massage att välja på dessutom. Den vanligaste är ju svensk klassisk massage, som omfattar mjuka, långa knådande strykningar i kombination med korta, rytmiska tappningsslag. Fördelen med att ta denna massage är att den kan lindra spänningar i musklerna, samt ger en härlig muskelavslappning i hela kroppen.

Andra massagetekniker

Det finns även andra typer av massage. Bland annat har thaimassage kommit att bli mycket populär även här i Sverige. Då är det även en massa töjningar och stretchningar av kroppen. Det finns även massage för dig som idrottar, då kallat idrottsmassage. Då är det muskelgrupper som ligger i fokus. En annan massage är djupvävnadsmassage. Den är bra om du upplever att du har punkter i kroppen som smärtar. Denna massage riktar in sig på muskelknutar för att lösa upp dem. 

Sedan finns det så klart en massa fler massager att välja på. Det bästa är att kolla upp vad som finns nära dig. Ofta kan du hitta flera salonger med detta. En del har även hembesök.

Jobba som massageterapeut

Om du vill jobba som massageterapeut, så se till att lära dig en av alla massagetekniker. Sedan kan du köpa en massagebänk och ta med dig denna massagebänk till kunder, eller ställa den i en bra lokal du kan vara i. 

25 May 2020