Att ta hand om sig själv

Vi som lever i Sverige idag har, de flesta av oss i alla fall, lyxen att fundera över vårt välbefinnande. Våra basala behov, som tak över huvudet, mat på bordet och varma kläder, är vi förunnade utan någon massiv insats. Vi får jobba, men många kan till och med ägna sina arbetsdagar åt stimulerande aktiviteter. Om inte så kanske man bör ta sig en liten funderare på varför.

Hur som helst, när arbetsdagen eller -veckan är slut så kanske man vill unna sig en timmes massage, en stund på gymmet eller ute i löparspåret, eller varför inte en hel helg på spa? Vissa saker kan man göra ofta och andra mer sällan, men man behöver dessa inslag i vardagen för att lyfta en litegrann.

Träna

Själv tränar jag tre dagar i veckan. Jag simmar på måndagar, gymmar på onsdagar och springer på fredagar. Jag har inget mål att öka i muskelstyrka eller blir smal eller så, men jag mår bra av att lägga tre timmar i veckan på fokuserad fysisk träning. Det tror jag egentligen är minimum för alla människor. Särskilt om man har ett stillasittande arbete som många av oss har idag.

Äta nyttigt

Jag tar också hand om maig själv genom att äta bra mat, både god och nyttig, och kosten kompletterar jag med näringstillskott från Fitline. Jag känner att jag är i balans och insatserna är inte så himla stora om man tänker efter.

Vad gör du för att ta hand om dig själv?

9 Oct 2017