Göra egna skönhetsprodukter?

Jag gillar skönhetsprodukter och spaprodukter och därför unnar jag mig en del sånt. Jag köper gärna Beautyline från Fitline, besök deras sida, och klicka på mer om våra produkter för att läsa om dem! Läs mer om deras bra kosttillskott med, för det använder jag gärna med.

Sen kan man även göra egna spa-produkter och skönhetsprodukter från råvaror från kyl och skafferi. Det är vad jag tänkte jag skulle tipsa om idag!

Smarta tips hur du gör egna spa-produkter

Sockerskrubb
½ dl strösocker
2 tsk arganolja
2 tsk mjölk

Blanda ihop till en jämn kräm ochdet blir en skrubbkräm som effektivt skalar bort döda hudceller.

Bada i jordgubbar och grädde
1 dl färska jordgubbar
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 tsk sesamolja

Mixa alla ingredienser, häll blandningen i badvattnet och rör om. 

Bananbalsam
½ mogen banan
½ avokado
1 tsk naturell yoghurt
1 msk arganolja

Mosa ihop och blanda alla ingredienser till ett hårbalsam som ger mjukhet och glans. Schamponera håret efteråt för att undvika fett hår. Kan också fungera som en kur om blandningen får verka i 20 istället för 2 minuter.

Hårkur med olivolja
1 äggula
½ dl olivolja

Blanda ihop och fördela i hårtopparna. Vira in i en handduk och låt verka i minst 30 minuter. Schamponera noga. Avsluta med att skölja igenom håret med kallvatten. B-vitaminerna i ägget och olivoljans omättade fettsyror gör ditt hår glansigt och starkt.

Grönt ansiktsvatten
1 kiwi
2 ½ dl vatten
1 tsk vodka

Kiwin och vodkan samverkar här till ett uppfriskande och rengörande ansiktsvatten. Använd dig av en värmetålig skål. Koka upp vattnet och slå det över kiwin. Låt blandningen dra i cirka 30 minuter, sila sedan bort fruktköttet. Häll i en tesked vodka och rör om. Fukta en bomullstuss och stryk över rengjort ansikte.

Fotmask
2 dl salt
1 dl olivolja

Salt och olivolja kan göra dina fötter babylena. Rör ihop och massera in på rena fötter. Dra på ett par gamla men rena bomullsstrumpor (kan bli svåra att få rena igen) och låt verka en timme eller över natten. Tvätta rent med tvål och vatten och torka ordentligt.

Avokadomask för torr hy
½ mosad avokado
1 tsk sesamolja

Rengör ansiktet och fördela sedan de hopblandade ingredienserna. Låt verka i cirka 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten. 

Ögonmask av gurka
2 gurkskivor

Placera två gurkskivor från en kylskåpskall gurka på ögonlocken och låt verka i minst 15 minuter. Fungerar perfekt i kombination med en av ansiktsmaskerna ovan. Gurkskivorna motverkar påsar och svullnader och ger en sval, fräsch känsla.

Antirynkmask med mjölk och honung
2 msk vetemjöl
2 msk honung
2 msk mjölk

Fördela jämnt över ansiktet, förutom ögonpartiet och låt verka i 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

14 Sep 2018