Kryssning med spa?

Jag har åkt på flera olika typer av kryssningar. Flera av dessa båtar har haft spa ombord, vilket jag nästan alltid besöker. Nu har jag fått upp ögonen på en kryssning jag skulle vilja göra. Jag är osäker på om det finns spa på denna båt, men det gör inget i så fall om det inte gör det eftersom resan i sig är fantastisk. Inca Tours heter de som erbjuder denna kryssning och det är en kryssning i Patagonien. Detta land är den sydligaste delen av Sydamerika och dess läge gör det ypperligt att åka med en kryssning. Man startar resan i Ushuaia som är världens sydligaste stad. Sedan går denna båttur genom Beaglekanalen och mot Kap Horn. Kap Horn är kontinentens sydligaste punkt och mycket mytomspunnen. Med denna kryssning får man bland annat åka genom Mallegans sund och se djur så som späckhuggare, sjölejon, pingviner och sjöfåglar som endast finns här i dessa vatten. Det låter fantastiskt, eller hur? En kryssning i Sydamerika låter som något jag behöver!

Hållpunkter för kryssning

Jag läste på Inca Tours hemsida och vad det finns för hållpunkter på själva kryssningen. Inca Tours kryssning i Patagonien erbjuder följande hållpunkter:

  • Ushuaia
  • Kap Horn och Wulaia Bay
  • Pia Glacier och Garibaldi Glacier
  • Piloto/Nena Glacier och De Agostini/Águila Glacier
  • Magdalena Island - Punta Arenas

Kryssa mer i Sydamerika

Nätets version av tidningen SVD skriver om ”expedition Sydamerika”. Det handlar om hur man kan uppleva kryssningar på lite annorlunda sätt mot vanligt och hur man kan uppleva Sydamerika till havs.

29 Apr 2016